Tuesday, September 17, 2013

Rumah Sewa Part 1

Fuhhh berhabuk sungguh blog nie seperti berhabuknya rumah sewa yang baru aku duduk.. HAHA.. Rasanya hampir sebulan lebih aku tinggalkan blog nie dalam keadaan begitu sahaja.. Hehe.. sibuk dengan keje pada bulan sebelumnya dan sekarang sibuk dengan sem baru..



Alhamdulillah Allah permudahkan jalan aku untuk awal sem nie.. Hehe.. Pada mulanya aku hanya balik ke pahang tanpa planing apa2.. Maksudnya di sini aku tak plan nak duduk rumah sewa seperti mana aku duduk sekarang.. Kalau ikut planing sebenar aku nak duduk di UMP@City *kononnye tapi tak jadi* disebabkan takde member duduk kat sana lalu berfikir dua tiga kali utk stay kat sana..

Nak dijadikan cerita member aku ajak untuk duduk di rumah sewanya sekarang.. So ada la member kan ? Mudah lagi nak buat study group memandangkan jadual kita orang hampir sama.. Fakulti sama.. So lebih senang.. Haha.. Memandangkan budak2 fakulti aku nie kaum minoriti so tak nampak la kelompok2 nie melainkan kat  uni je.. Haha.. Ramai gak budak2 fakulti ak sewa rumah dengan bdk2 fakulti lain...




So kehidupan di rumah sewa sudah bermula.. Hehe.. *terasa macam duduk rumah sendiri bebbbb* Terasa macam duduk berkeluarga.. Walaupun fasilities serba kekurangan tapi aku dapat menyuaikan diri dengan keadaan nie.. Sampai bila lagi kan aku nak duduk senang dalam KK5 tue.. Haha.. *ayat untuk memositifkan diri - Jahanam bahasa aku nie.. LOL *  mungkin sekarang nie bersusah sikit.. takpe.. pengorbanan kena lebih untuk berjaya.. lama lama bila dah dapat sesuaikan diri akan jadi rasa senang.. Hehe..

Apa2 pon aku bersyukur sekarang sebab aku ada tempat tinggal dan dapat bergerak ke kelas seperti biasa.. Hehe.. Walaupun duduk di rumah sewa agak bosan tapi ada juga keseronokkan.. Mungkin kebebasan daripada sebarang undang2 universiti tue menunjukkan simbol KEBEBASAN sebenar.. Haha..


p/s : Dulu ada internet di kk5 berlagak tak nak online.. time duduk rumah sewa takde internet gagau nak online.. Bak kata member aku.. Internet lembap macam sembelit.. LoL



2 comments:

  1. hahahah.. keep updating blog... u have silent reader wokeh!!

    such a beautiful life.. ada masam.. ada manis.. susah senang perit ada jerit (eh ada ke)...yang penting pandai jaga diri ye.. berdikari = berdiri di atas kaki sendiri.. even tho ur kakak2 so pasif about u will living alone out there hahahaha

    -ky

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails