Tuesday, July 23, 2013

Tutorial Reply Comment di Blogspot

Assalamualaikum...



Mesti korang ada masalah macam aku gak kan ? bila ramai orang komen  kena tulis nama diorg balik kat ruang komen.. jangan risau ada solution baru daripada blogspot sendiri.. lebih mudah dan lebih senang.. Gambar yang atas nie cara lama.. susah sikit.. tambah2 kalau orang nak komen banyak banyak kan.. hehe

Jadi macam mana kita nak munculkan button reply dekat comment tue.. actually ada simple step je korang kena ikot.. tak susah.. sangat mudah dan dia akan jadi macam gambar bawah nie nanti..


Cara dia amat la mudah.. dengan ubah sedikit setting kat blog kita..


pastikan comment location adalah Embedded .. Ini adalah setting kat blog aku.. kekadang aku bengang gak nak comment kat blog orang kena ada verification word la.. *aku dah la rabun selalu je salah verification.. kalau ada yang macam tue memang ak tak comment la*.. then aku settingkan comment moderation supaya sebelum orang komen ak approve dulu.. who can comment ? only register user.. ehehe.. senang nak check sapa punya nanti.. *kaki stalker*


last sekali setkan allow blog feed macam nie.. allow blog feed : custom.. blog post feed : short.. blog comment feed : full.. Per Post comment feed : full oke set macam nie dan tengok perubahan pada comment korang.. ada tak timbul butang reply.. hahaha..





Selamat mencuba.. sebarang pertanyaan di galakan kat komen nie..
atau boleh tanya di fb / twitter awokk yee.. : )




4 comments:

  1. Replies
    1. welcome.. macam mana? menjadi tak ? ehehe

      Delete
  2. Pergh.. Blog aku dipromote di sini.. Terase riak pulak aku.. Haha..

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails