Wednesday, July 17, 2013

ohhhh dilema UPU...

Assalamualaikummmmmm : )

Alhamdulillah jika tak salah sudah beberapa hari berlalu untuk kabar berita tentang keputusan UPU.. Pasti ada yang sedih , gembira , kecewa , terharu , bangga , seronok dan bercampur baur dengan perasaan sendiri bila melihat tawaran kemasukkan belajar kan ?


Kepada yang dapat tawaran tue aku ucapkan Tahniah !!! kat korang sebab berjaya menempatkan diri ke alam universiti.. tapi tak semestinya dapat korang akan pergi ? betul tak ? ^___________^ bagi mencapai realisasi atau cita cita kita sanggup sebenarnya untuk habiskan berpuluh ribu untuk belajar.. hehe.. *itu pun buat mereka yang still mahu belajar*

Ada yang dapat tawaran ke sebelah pantai timur , ada yang sebelah selatan , ada yang sebelah utara dan ada yang kena naik belon baru leh sampai universiti.. hehe.. macam macam kan ? tapi mindset kita kena set la.. itu semua pekara yang mencabar bagi kita.. macam aku gak.. hehe.. sebelum nie tinggal asrama dan matrik dekat2 aje.. tetiba masok uni merantau jauh.. best apa.. ^____^

Bagi mereka yang tak dapat plak.. jangan sedih yeee.. rezeki tue Allah yang berikan.. korang belajar mana2 pon Allah yang kasi.. jadi sekarang korang kena berusaha sikit mohon rayuan ke ? atau cuba ipts.. tapi parok gak la duit klu nak cuba ipts sebab swasta kan ? kena cari biasiswa la utk ipts baru berbaloi sikit.. Yang penting bila dah berusaha korang berdoa berdoa dan berdoa...

Mereka yang dapat tawaran tapi tak tau nak pergi atau tidaakk.. hehe.. paling senang buat sikit revision.. Sikit je homework korang kena buat.. haha cari maklumat dekat tempat area korang belajar tue... macam mana persekitaran , kos korang macam mana.. kalau boleh cuba untuk masok ke dalam group facebook intake korang.. ye la senang nanti nak tanya macam macam.. Sebab abang abang senior memang baik untuk menolong adik adik junior.. wakakakaka *jaga jaga baik ada makna tau :P *



Apa pon pilihan , korang kena pilih atas kehendak sendiri.. mungkin ad diantara kita yang terpengaruh dengan kata2 daripada rakan , abang , kakak , sedara , mak dan ayah.. jika korang macam tue.. haruslah redha dengan apa yang korang pilih supaya nanti belajaq senang nak masok.. hehe..

Gudluck untuk adik adik khasnya kepada mereka yang memasuki UMP.. lol.. :P















ps : kalau kampus pekan mai jumpa nanti ekk.. 
kah kah kah..



8 comments:

  1. Untungla nak jadi senior dah ... hehe

    ReplyDelete
  2. rohayu md isa : saya senior aje.. awk tue super senior.. kekekek..

    ReplyDelete
  3. study UMP.... :) salam kenal.... singgah sini...follow and like FB fanpage too.... :) http://hegelatan.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan gak bro.. insyaAllah akan follow dan like FP gak.. : )

      Delete
  4. smoga berjaya untuk adik2... abang2 ni dah beso..

    kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita yang dh beso nie kena kasi galakan diorg.. cth tolong time nk isi jadual ke.. hehe..

      Delete
  5. Replies
    1. terima kasih.. saya pon dah follow awak gak.. :)

      Delete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails