Monday, July 1, 2013

Fb lupa nak logout ? ada solusinya : )


Saya kentut busokkkkk

Jarang2 sekali orang nak update status dan tulis macam tue kan ? haha.. takkan la ada orang yang sanggup tulis status untuk melakukan diri sendiri ? Aku pun pernah kena macam nie.. siap dengan member sendiri la.. haha.. inilah padahnya bila laptop kita di jadikan laptop awam atau kita nie gila facebook..

Asal nampak je laptop kita nak online.. tak kira ada di mana mana.. hehe.. lumrah manusia yang pelupa tue kekadang memakan diri sendiri... pekara biasa jikalau terlupa nak log out fb...

Jadi aku nak share dengan korang pasal info nie.. haha.. aku sendiri pon baru tau pasal benda nie lepas aku membelek belek fungsi baru yang ada dekat facebook.. Apa yang dapat aku ketahui di mana ada fungsi yang kita boleh lihat facebook kita di log in di tempat mana pada waktu bila...

Apa yang lebih memudahkan lagi bila kita boleh memberhentikan *log out* facebook kita daripada fungsi itu.. Ye la.. yang selalu berlaku pon akibat kecuaian sendiri.. Jadi kebanyakkan daripada mereka sebenarnya tidak mengetahui password kan ?


Pergi ke account setting


klik tab security di sebelah kiri anda


klik pada active sessions

Cara yang sangat MUDAH as A . B , C ... Hahahaha~ Itu adalah senarai log aktiviti aku.. ak pernah login kat mana sebelum nie.. bila masa , tempat dan aku juga boleh menghentikan sesi di komputer dan peranti yang lain.. just klik butang end activity.. mudah kan ?

semoga fungsi ini berguna kepada rakan2 aku yang selalu kena TROLL macam tue..
hahahaha~






Surfing safe : )


2 comments:

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails