Friday, June 28, 2013

Rasakan seperti ada handphone andriod dengan bluestack




Mungkin ada yang dah tau.. dan mungkin ada yang tak tau apa apa lagi mengenai bluestack.. haha.. aku dah tau lama tapi cuma belum ada keinginan nak share dengan korang... memandangkan ada certain2 orang yang pelik kerana aku boleh gunakan weechat di handphone 3310.. lalalala..


Cara yang mudah dengan hanya install bluestack di PC / Laptop korang semua...
LINK DOWNLOAD BLUESTACK : www.bluestacks.com


Selepas korang install Bluestack ini korang perlu sign in dengan google akaun.. selepas daripada itu korang boleh download apa2 aplikasi kesukaan korang..

ini Whatsapp versi bluestack

Game Subway : )

Merasa dapat guna weChat

facebook version mobile android in bluestack

twitter pon ada


Walaubagaimana pun bluestack nie memang ada kelemahan.. daripada perhatian aku sendiri bluestack nie kekadang melembabkan kelajuaan komputer / laptop korang.. kalau jenis pakai ram besar dan laju pon dia tetap sama.. hahaha.. mungkin software nie berat sedikit sebab dalam mode beta lagi.. tapi still boleh guna..


selain tue juga bluestack nie kuat tarik internet.. memerlukan internet yang superBBB untuk gunakan nya.. kalau time internet slow.. maaf ler memang tak boleh bukak.. tunggu je loading tue sampai ke sudah.. ɧαɧαɧαɧαɧαɧαɧα


Secara kesimpulannya.. untuk mereka2 yang tidak mampu untuk membeli smartphone tetapi mereka tidak mahu ketinggalan dengan aplikasi terbaru nie boleh la mencuba... seperti aku sendiri... sian tak berduit lagi nak tukar handphone baru.. masih sayang dengan handphone lama.. ɧέɧέɧέɧέɧέɧέɧέ masih mempunyai banyak kepentingan lain untuk duit di gunakan...


Jika ada sebarang masalah dengan pengunaan bluestack nie just drop comment di sini atau tanya di FB dan TWITTER ye..




Selamat mencuba semua : )

2 comments:

  1. nk tanya knape dlm bluestack whatsap bleh tp we chat x bleh... dia kuar hitam jerr.... please help.. fb pun sama... hanya whatsapp jer boleh, xtau knpe kuar hitam jer..

    ReplyDelete
  2. nk tnya nape sy punya we chat kt bluestack kuar hitam jer? fb pun sama.. hanya whatsapp jer boleh... please help

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails