Monday, June 3, 2013

Downtown dan Burger Bakar


Kc : Adik dekat rumah kita nie ada downtown..
Aku : Ye ke ada downtown.. biar betul..
Kc : Betul.. Jom la kita pergi malam nie usha2..
Aku : ouh oke je..

Perbualan di atas bermula dan menyebabkan aku menjejakkan kaki ke downtown area Lost World semalam.. haha.. Actually aku sendiri pon tak tau apa nama penuh tempat tue.. tapi diorg panggil downtown la.. macam gerbang malam gak..



Sebenarnya aku ada perasaan juga dua bulan lepas.. nampak ada orang bukak gerai time malam malam.. aku just ingat sekadar pasar malam biasa.. rupanya kawasan tue memang untuk diorg bertapak tiap tiap hari.. daripada satu baris je ada sekarang.. dah sampai tiga baris yang membentuk huruf U.. agak besar.. Sempat la nak berpeluh.. hahaha..




Antara yang terdapat dekat downtown nie macam biasa la.. WAJIB ada makanan , baju org dewasa / baby / bdk kecik dan lain lain.. Baru2 nie aku jalan2 WAJIB terjumpa baju style getah.. haha.. corak plak style awan larat , water kaler dan mcm2 la.. agk style la corak dia tue.. Mainan untuk budak2 pon ada gak.. Motor cross yang utk budak kecik pon ada sekali kat sana...

Yang membuatkan tempat nie nampka meriah sebab ada lagu daripada dj , motor cross dan paintball.. hahaha.. tapi paintball tempat dia macam kecik sgt je.. Paling tak duga ada gak persembahan.. tak tau la malam yang aku pergi ada persembahan atau tiap2 malam ada persembahan.. haha



Masa aku sampai haritue agak awal juga.. aku pergi lepas sembahyang isyak.. time tue orang tak berapa nak ramai sikit.. tapi lepas pukul 11 malam ke atas tue.. orang mulai ramai.. haha.. Jadi sebelum orang bertanya kat kita pasal benda nie baik kita pergi dulu kan ? hehehe...


Lepas balik daripada downtown kita org pergi mencari Rawang Burger Bakar.. Hehe dapat juga burger bakar nie.. Lokasi berhadapan dengan Restoran Bintara.. *tolong promosi jap sebab memang sebab woookkkk..* tak rugi la beli sedap memang sedap daging burger dan harga berpatutan..

p/s : yang berada di area Ipoh.. Moh ler pergi downtown dan Rawang Burger Bakar.. hehe

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails