Sunday, May 12, 2013

OMED 2.0

Assalamualaikum..


Minggu lepas ee agak busy dengan segala bagai test dan projek management (OMED 2.0).. Disebabkan itu la cuti election tu tak balik.. haha.. duduk di kampus macam orang yang takde hala tujuan.. Boring aje.. dok mengadap buku.. *fake*

setelah sebulan bertungkus lumus buat design untuk Oh My Egg Drop 2.0 nie.. Jumaat lepas baru la abis.. haaa.. lama kan ? kena buat meeting.. buat design dua kali.. dan macam macam lagi.. kata lect yang bernama Kartina Johan.. Projek yang dia buat nie nak melatih pelajar pelajar dia untuk biasakan handel projek ikut gaya enginear.. *wondering*

oke agak betul gak apa yang dia cakap tue.. selama buat projek nie mmg banyak cabaran.. haha.. sebab tukar design tue yang buat cabarannye.. Projek nie kita orang di berikan masa selama 30 minit untuk buat 3 kapsul teloq.. dengan hanya 102 straw aje.. hehe.. korang boleh bayangkan tak ? :P


hasil kerja sama antara member group seramai 11 orang akhirnya berjaya gak siapkan dalam masa 30 minit.. hehe.. penilaian kapsul nie berdasarkan pecahnya teloq.. kalau teloq tue pecah meleleh.. yang putih2 teloq tue keluar consider as capsule fail.. if the egg only break and no leakage so consider as success.. *speaking boh*

hahaha.. hasil drop daripada tingkat 1 PAP *lebih kurang tinggi setingkat bangunan la* 2 daripada 3 kapsul SUCCESS.. hehe.. Happy weyhhh.. Bukan senang nak kasi success.. haha.. just terkilan kapsul last tue tak berapa nak sempat siap menyebabkan teloq tue pecah :( kalau tak mesti semua success.. hoho..

Apa apa pon happy la sebab design dan prototype menjadi.. haha.. tengok hasil group sama sama dah cukup mengembirakan.. rasa terkilan tue leh la buang jauh2.. Apa apa pon kita tunggu result penuh pada hari rabu nie waktu time kelas yee...

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails