Sunday, April 7, 2013

Merewang rewang


Assalamualaikum...

Ye ye semalam 6 hb April 2013 satu hari aku berjalan jalan di area ipoh perak.. haha.. ye la dah lama kan tak jalan jalan.. so amik sedikit masa cuti seminggu untuk jalan jalan lihat kawasan2 baru di area ipoh..

Pertama sekali bergerak ke tempat dialisis abah.. Yup itu la rutin harian seminggu 3 kali abah ee akan pergi ke tempat dialisis di temani oleh emak.. so pergi hantar dulu ke sana... selalu dialisis ambil masa dalam 5 jam.. hehe.. mmg ada banyak masa boleh merewang rewang la kan...

So tempat pertama di tujui ialah Tesco Jusco.. Yup sebab di situ ada pejabat pos malaysia.. di mana boleh bayar bil tepon Telekom.. bayar bil internet TM NET *kalu tak tak boleh online la kite* . bayar bil air , elektrik dan sebagainya.. haha.. banyakkan ? kumpul sekali gus bayar terus.. muahaha... lepas tue ada la shopping sikit barang2.. sikit je tak banyak pon.. :P

Selepas daripada tue gerak la balik untuk beli tiket.. haha.. daripada tesco jusco bergerak ke medan gopeng untuk beli tiket.. Ye la kan skrg musim cuti nak balik ke Uni kena la beli tiket awl2.. takot abis plak nanti.. hehe.. Alhamdulillah tiket masih ada..


Then lepas je beli tiket aku bergerak pula ke Ipoh Paradeiii.. haha.. mesti orang pelik kenapa ak nak lepak kat sana.. ye la selalunya orang lepak area jusco je tapi ak pergi ke Ipoh Parade... haha.. itu la kome sekalian idok tau.. sebenornye dekat Ipoh Parade la selalu mike shopping beli baju dan seluar.. Haha.. Akhirnya dapat la sehelai seluar.. jeng jeng jeng..

Alang alang sudah sampai di Ipoh Parade ni singgah ke kedai buku popular.. hehe.. Ye la dapat baucer buku 1Malaysia.. rugi plak tak guna.. so guna la RM 50 untuk beli buku.. sekarang masih tinggal baki RM 50 lagi untuk beli buku esok.. hee~

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails