Saturday, November 17, 2012

Suprise

Assalamualaikum...

*lap dan tiup tiup* haha sekali lagi ee tingglkan blog dalam keadaan bersawang penuh.. siap ada sarang tikus , telur cicak dan sarang labah labah.. haha.. sori ye ee tinggalkan blog nie hampir dua minggu rasanya kebusian duduk di uni tue.. :P *pengunaan bahasa yang kurg betul kanak2 tadika dilarang menggunakannye*

oke oke oke..

tajuk post kali nie berkaitan dengan suprise.. apa yang suprisenye nie ? oke la nak di ceritakan pada hari rabu yang lalu ee dan kakcik ( kakak ee yang ke tiga ) pergi ke Jusco AEON station 18 tue nak cari hadiah untuk abg ipar ee... haha.. diorg cari hadiah untuk diberikan pada hari jumaat *semalam la* sebab diorg nak wat makan makan suprise sikit...

so dengan sengajanya ee tahu tentang planing diorg untuk celebrate birthday abg ipar ee tue... haha.. so nak di jadikan cerita petang jumaat lepas makan dan sembahyang jumaat kakyang ( kakak ee yang ke dua ) bawa ee keluar untuk ke bank nak kuar duit... hehe.. lepas tue cari cari barang sikit.. window shopping sikit... sampai la pukul 4.40 petang terus bergegas ke tempat keje akak ( kakak ee yang sulung )...

then bila dah smpai sana kita org pergi plak ke tempat keje kakcik.. ambil dia plak.. hehe... mcm kete angkut pekeje plak.. :P lepas daripada tue bergerak ke tesco bercham... pada mulanya EE sendiri pon tak paham apa yang diorg cakap... tapi macam bese la.. EE akan wat wat paham gak untuk menyampuk.. :P

waktu di tesco tue kakcik dan akak tak kasi EE follow diorg so takpe la EE pon pergi la cari kedai jam nak tukar bateri jam.. rugi jam tue EE beli kat cameron highland.. nak tukar bateri tapi kedai cakap tak boleh sebab skru karat.. wahahahaha... peluh kuat nie itu sebab karat teruk... takpe la lepas nie cari jam baru..

dalam 15 minit lepas tue kitaorg jmpe balik.. tengok2 kakcik sedang memegang sekotak kotak.. *bahasa masyaAllah teruk* kotak kek.. hahaha.. EE pon suspek kek tue untuk abg ipar EE.. so balik smpai rumah makanan di sediakan.. ada nasi goreng , ada steamboat , ada kek dan ada satay.. nyum nyum... :)

apa yang suprisenya bila kek tue di buka ada nama EE sekali.. haha.. EE tak tau plak diorg nak sambut sekali birthday EE dan abg ipar EE * padahal birthday sendiri lambat lagi * haha.. terharu sekejap.. bukan selalu kena mcm nie.. setahun sekali je kena..

thanks akak untuk hadiah nie : )

so kat sini EE nak ucapkan terima kasih especially my mom Puan Ainon Marthiah sebab masak sedap sedap... terima kasih juga kepada my dad Encik Mohamad Azizi.. terima kasih juga kepada Akak , kakcik , kakyang , abg kid dan abg ezwan... hehe..sebab celebrate hari lahir EE...

wooooooot bukan senang nak dapat family mcm nie.. korg ada ke ? hehehe.. * sila jeles ye * dua hari lagi je EE nak ada kat ipoh lepas tue kena balik pekan pahang.. wo.ot

--------------------------------------------------

dalam seronok seronok kita nie jangan lupa ye kita berdoa untuk saudara kita yang berada di Pakistan dan Gaza yang sekarang tengah berjuang untuk agama... Apa yang dapat kita bantu dengan berdoa kerana doa itu adalah senjata umat Islam.. Allahuakbar !!

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails