Sunday, July 8, 2012

Streamyx


minggu lepas kak EE dah pun upgrade internet.. al maklum la kak EE nanti akan pindah kerumah mak dan ayah lepas nie.. nak duduk ngan kita orang sekali.. haha.. sebelum nie kak EE tinggal kat taiping pon dia ada subscribe internet maxis broadband.. so lepas dia terminate maxis dia subscribe internet pakej baru...

nie antara pakej2 dia...

kenapa kakak aku nie upgrade baru tue ?
al maklum la.. kakakku ini kaki mendownload.. but adik dia kaki mengONLINE je.. so kekadang kalau kakakku mendownload tue ada mengacau jiwaku untuk online.. so agak kurg menyeronokkan la.. hahaha~ jadi dia pon upgrade kepada internet lebih laju dan tambah lagi duit.. haha.. 

kita org pakai pakej paling kanan sekali

pada mulainya ingatkan kakakku ini upgrade jadi Unifi ke..? haha.. klu la jadi UniFi mmg syok ler.. mmg marah ayahku sebab bil elektrik melambung naik sebab EE tak tutup lappy.. jangka masa paling lama seminggu sekali baru off lappy.. itu zaman gila ngan torrent punya pasal la.. haha.. bila dpt download kat jiwang free.. lepas kes kena block tue dah tak minat pakai torrent semua pakai warez je.. lebih seronok.. :)

so kakak EE upgrade internet daripada pakej RM 60 kepada pakej RM 110... kira tambah RM 50 ringgit.. sama macam kakak EE subscribe berukband maxis dia tue.. tapi kalau pakai yang kat rumah punya lagi laju tambah2 plak pakai wire LAN lagi laju.. haha~ 

laju tak ? kira puas hati la.. haha~
modem lama pon masih elok lagi..
tudia modem baru.. padahal sama je..

so kira hari nie dikatakan cukup la seminggu guna internet yang di upgradekan.. terasa la gak lajunya kalau mendownload2 tue.. rasa kejap je.. sebab download leh smpai dalam 100 KB/sec kira laju la gak.. takde la rasa lembap sangat mcm selalu.. haha.. tapi internet nie pon kurg stable.. ada masa dia oke dan kekadang agak gelong sikit..  so macam biasa la setiap kali upgrade pakej dia akan tukar modem baru.. so dpt la modem baru.. hehe~

# konklusinya boleh dikatakan puas hati la.. smpai skrg mmg puas hati.. kalau lepas nie tak puas hati tunggu EE call org streamyx.. hahaha~ jaga2 korg.. : D

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails