Friday, July 27, 2012

MUET

MUET dan MUET dan MUET... tak abis abis lagi dengan MUET.. so esok adalah last exam MUET... tiga exam sekali iaitu listening , reading , dan writing...


haaa~ dimulakan dengan reading dlu... nak kata benda nie senang memang senang sebab jawapan dia bulat2 aje.. A , B , C atau D... tapi nak dapat jawapan tue yang susah sebab jawapan dekat2.. nak cari jawapan plak awal2 kertas tue memang la senang tapi dah last2 tue karangan english kena baca dalam 2 muka surat... mau termuntah hijau baca time macam tue.. hahaha~

kalau paper writing plak tak pe.. sebab boleh mengarut macam macam.. just kita kena tau format betul cara penulisan je.. kalau time macam tue dah dapat rentak memang senang je nak tulis.. harap harap EE esok dapat la rentak menjawap.. dapat idea mencurah2 ke ladang gandum... senang sikit nak menulisnye... hehe~

paper akhir sekali listening.. orang yang cakap london nie ada banyak slank - dialek macam kita tak malaysia nie.. ada yang ckp perak , ada yang cakap penang , ada yang cakap kelantan.. kiranya irama berbeza , sebutan hampir sama .. lebih kurang macam tue la.. so EE dah standby awal awal lagi korek telinga supaya dengar dengan jelas esok.. hopefully senang la test esok kan...



so itu la serba sedikit pengenalan tentang test MUET esok yee... kepada yang amik MUET esok gudluck tau... doakan EE dapat MUET band 5 macam slip kat atas nie.. hehe~ ^_^

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails