Sunday, June 3, 2012

Mai dah Din !!!


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ/Salam sejahtera

Selama ee keje seperti biasa di kedai kita orang di giant.. then tengah hari tue dapat la call daripada boss untuk pergi ke Maideng ( Maidin )... haha~ tapi ingatkan boss nak amik ee bawak pergi rupanya boss tak sihat.. dia suruh ee amik cab je daripada sini ke Maideng...


Kenapa pergi ke maideng ?
hehe~ sebenarnya boss ee ada bukak satu tapak kat maideng selama sebulan untuk test market... so lepas nie ulang alik la daripada giant ke maideng... Daripada giant ke maideng amik masa kejap je.. tak smpai 30 minit sebab lalu highway.. itu pon kalau tak jemm jalan.. hehe~ tambang kalau amik cab ke maideng nie dalam rm 25 je.. haha.. je ??? mmg mahal la kan.. tpi keje punya pasal.. bai mmg ada pi sana.. tpi jenuh nak tunggu 3 bas baru leh sampai sana.. lol~

ee igtkan maideng nie tempat apa je.. mcm takde org je tgk haritue.. hehe~ itu pon waktu ee hantar barang pestime kat maideng tengah malam kul 12 malam.. mmg takde org la kan ? :D

Artis ? huhu~ tak layan la.. hahaha~
tapi semalam ada artis datang kat maideng tue... ada rozita che wan dan linda onn... disebabkan ee nie pekerja yang berdedikasi so tak dan nak pi tengok apa semua tue.. orang pon ramai macam apa je.. just ee dpt dengar sore je la.. huhu~ diorg penonton tunggu punya la lama macam apa je... dripd pukul 2 smpai pukul 4 baru la ank pak wan nie muncul.. sian yang menunggu tue...


so semalam ee saje je jalan2 ingatkan nak beli makanan kat dalam supermarket di maideng.. pergi pergi tengok masyaallah.. ramainya orang... macam apa je orang kat sana.. lantai daripada bersih jadi kotor nak tunjuk bertapa ramainye orang kat maideng waktu tue...



Jualan murah murah dan murah..
barang2 plak kicap , susu , gula semua habis... mana taknya.. harga epal pon 1 biji 10 sen sapa tak mau beli kan ?  haha~ itu pon tinggal saki baki je... nak beratur kat kaunter punya jauh nak berbaris panjang... hahaha~ kalau sapa pi sana memang tension la.. ee yang nak beli roti utk makan pon tension tunggu lama.... dekat foodcourt pon ramai org.. kalau nak beli makanan kena la cari tempat duduk kan ? tapi tempat duduk pon takde sebab ramainye orang sesangat... hehe~


apa pon tempat tapak maideng kat meru raya tue memang la strategik.. tak lama lagi meru makin terkenal la.. hahaha~

.
.
.
# tahniah meru lepas nie dengar cerita nak bukak Disney Land plak ? hehe~ 

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails