Thursday, June 21, 2012

Jom melawat Perak : )


سَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ/Salam sejahtera

post kali nie sebenarnya nak menceritakan tentang Jom melawat Perak... hahaha~ di sebabkan ee nie duduk di kawasan Ipoh berdekatan ngan Tambun So nak promote The Lost World of Tambun la yee.. hehehe~




Ada tak di antara korg yang pernah pergi The Lost World nie ? hahaha~ kalau dulu waktu awal2 bukak lost world nie tak bnyk pon permainan.. sikit je.. tapi skrg bila dah makin lama permainan pon semakin bertambah tambah..

Oke la ee cerita sikit latar belakang pasal Lost World nie... Taman Tema Lost World nie di bina dengan harga RM 60 juta ( mmg banyak doe ) dan tempat taman tema ini di buka berdekatan dengan permandangan gunung ganangnya.. Antara 5 element penting yang di gunakan untuk membina taman tema ini ialah taman tema main air , taman permainan , air panas hot spring , rumah harimau ( nak kasi makan budak ) dan Lost World Petting Zoo.. 

So kita usha usha sikit gambo2 apa yang ada kat sana yee.. :)

nie tempat nak mandi manda nie :D

cliff race nie main kali pertama mmg cuak.. lepas tue nak main lagi je.. :)

kalau benda nie sgt mencabar bagi EE


yang baru punya lagi cantik

bukan setakat rimau singa pon ada


sapa nak explore hutan di Tambun boleh join gak benda nie :D
So itu baru sikit je gambar di pomote2.. ada bnyak lagi.. tapi tak leh letak banyak2 la nanti korg tak pergi plak just tgk gambar je.. haha~ kalau nak rasa pengalaman sendiri di Lost World Tambun baik korg pergi sendiri.. best wooo~  

so kat atas tue pelan nak pergi ke Lost World yee.. hahaha~ untuk memudahkan korg gak pelan nie ? mne la tau ada yang belum ketahui Lost World tue kat mana.. :D

nie antara Information yang boleh ee kasi kat korg : )
Park Facilities:
Shade Area (10 units)
Shower and Changing Room
Prayer Room
Toilets (also for the Disabled)
First Aid Room

New Operating Hours:
Monday – Friday 11 am – 6 pm
Saturday & Sunday 10 am – 6 pm
School & Public Holidays 10 am – 6 pm
Park CLOSED every Tuesday except during Malaysian School & Public holidays

Ticket Price:
Adult RM 30.00 per person
Children RM 24.00 per person
Child below 90cm in height Free of Charge
Group package is available with minimum number of 30 persons – advance booking is required
.
.
.
.
#mne la taukan korg datang Lost World nanti boleh la kita jmpe2.. EE ada di Giant Tambun.. bekerje di kedai Hardin Hijrah.. haha~ teringin gak nak berkenalan dengan pembaca2 dekat sini.. :D

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails