Monday, May 28, 2012

Nak buat apa nie ?


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ/Salam sejahtera

Hye sahabat sahabat , makcik makcik , akak , kak yong , kak ngah , kak long. hehe~ dh lama ee tak menulis blog nie.. terasa kaku nak menulis... nak tekan keyboard pon terasa lain macam... maklum la.. dah lama kan tak pegang lappy kesayangan nie...


kalau dulu setiap masa pegang lappy... bermanja manja.. bermain main.. hehe~ takpe lappy nnti ee amik cuti 1 hari kita dating bersama kay.. hahahaha~ lappy la awek ee yang paling setia sejak tahun 2008 sampai la skrg.. jangka hayat dia pon dh dekat 4 tahun tue.. kalau baby pon dh besar leh main main lagi.. hehe~


so nak cerita la sikit tentang perkembangan diri sekarang... walaupon tak berapa nak suka cerita2 dan mencari publisiti nie tapi nak gak cerita utk post kali nie.. haha~


so tanggal 17 mei 2012 tue ee dh start keje di Hardin Hijrah ( kalau rajin pergi website nie http://www.hardinhijrah.com/ atau lagi rajin pergi like page diorg https://www.facebook.com/HardinHijrah ) bukan nak promote ye.. tapi nak kasi tau hehe~ maybe ada yang nak mengikuti perkembangan ee ke.? kan kan ? haha~


ini la boss aku org muda hensem lagi bergaya..

so masok hari nie dah dekat 12 hari keje di Hardin Hijrah so tunggu nak dpt gaji pertama nie.. haha~ so gaji kat sini nak kena kasi tau ke ? tak payah kot privacy meyh.. hehe~ sapa nak tau leh contact boss ee terus tanya... 



no komen pasal minah nie.. Haha~


so apa yang ada kat kedai nie ????
inilah antara soklan2 pemes yang harus ee jawap.. hahaha~ kedai nie menjual buku buku agama , Al - Quran , cd kuliah Ustaz Kazim dan Ustaz Azhar Idrus , Pen Al Quran dan macam2 lagi... sambil2 berniaga pon leh dpt ilmu tau... baca buku baru2 semua Free tak yah bayar... hehe~ 

perlukan kelayakan ke nak keje nie ????
tak payah nak kelayakkan sangat la untuk keje nie... haha~ tak perlu pon.. just pandai cakap dan pandai mengira dah oke... kalau pandai pandai pon payah gak baik jadi sederhana aje.. :)

so selama 12 hari keje kat sini macam2 benda belajar... baru ku tau nikmat dan azab menjadi seorg pekerja yang berdedikasi dan bertanggungjawab ( ayat tak leh blah ) bukan senang kan ? hehe~

# btw mne mne keje pon mmg penat... sapa tak kuat iman rasa nak berhenti je.. so baik korg pikir 100 juta kali kalau nak keje kat mne2 yee.. hahaha~

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails