Monday, November 14, 2011

Setahun yang lalu

Assalamualaikum..


Haa.. hari nie hari isnin bersamaan empatbelas haribulan sebelas duaribusebelas 14/11/2011 hari merupakan tarikh penting bagi budak2 yang di lahirkan tahun 1994.. sebab hari nie depa akan menduduki peperiksaan Sijil Paling Mudah hahaha !! SPM..


Jadi dah setahun berlalu... tahun lepas ee sudah amik SPM... tahun nie amik PSPM plak.. just tambah P je depan dia... haha~ So apa yang terjadi tahun lepas di waktu SPM.. Memang ramai yang study bertungkus lumus... ada yang study kat blik.. ada yang study dekat bilik study wat study group dan ada yang duduk termenung je.. mengingatkan apa yang akan terjadi esok... Haha~ itu la gelagat manusia...

So macam mana pula dengan ee ? haaa~ ee nie jenis study tak penah nak abis... kalu study abis tue ajaib bagi ee... so ee akan pulun dan pulun dan pulun smpai ee rasa dah tak larat nak pulun... Dlu dlu zaman SPM kan ada keluar banyak soklan sport la apa la... So study je benda tue... kira oke la ada tujuan nak study daripada takde tujuan kan ?


Kekadang tue study smpai pukul 4 - 5 pagi semata2 untuk puaskan hati... nmpk la macam dah berusaha.. hahaha~ mmg berusaha pon bukan  nampak yeee... sebab apa ? SPM hanya sekali seumor hidup.. takde dua kali takde tiga kali oke... so pulun pulun dan pulun.. apa yang baiknya di sini..? walaupon tido pukul 4 - 5 pagi tapi dalam dewan peperiksaan tak tido pon.. bagos tak saya ? hehe~ bangga sikit...

Itu la sedikit sebanyak pengalaman sewaktu SPM dahulu.. kalau boleh rasa nak je ulang SPM tue... rasa macam SPM tue takde la susah mana pon... mungkin itu adat yeee... semakin tinggi kita punya pendidikan kita akan merasakan pendidikan sebelum terlalu senang.. dan mula la timbul rasa menyesal dalam diri...

So buat budak2 batch 26 SERATAS... aku ucapakan GudLuck dan selamat berjaya buat korg... Harumkan nama SERATAS yeee... hehe~ :P

Akhir kata daripada ee...
Wassalam.. ^_^

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails