Wednesday, January 19, 2011

80. 1 Malaysia bukan politik

PERINGATAN.. tajuk diatas tiada kaitan dengan post ini...

hurm.. pertama kali aku mendengar mengenai 1Malaysia.com di facebook group batch aku iaitu Batch DuaPuluhLima SilverGeneration.. Itu pertama kali aku dengar... Bila dengar je nama 1Malaysia konfrem nie ada kaitan dengan politik.. 1Malaysia je mesti perdana menteri kita DS Najib... dan semalam aku telah pon register ke portal 1Malaysia...

nie lar profile ee

Apakah itu 1Malaysia.com ?

1Malaysia.com merupakan salah satu social networking yang sama seperti Facebook , Tagged , Myspace , Friendster , Hi5 dan lain lain lagi... Tapi peringatan untuk korg ye tak semestinya ee register 1Malaysia nie ee sokong kerajaan dan bangkang pakatan rakyat.. sebab ee tak masuk mana2 politik... 1Malaysia nie membawa slogan Connecting People to People <--- macam cilok nokia punya slogan je...

Adakah ramai yang join ?

ini yang nak cerita nie.. ramai atau tidak itu yang kita tak tau... tetapi pengguna yang ada sekarang ini telah mencecah sebanyak 6,451 kira satu pencapaian yang agak oke la daripada myspace dan friendster sekarang yang tak de org langsung layan.. mungkin dah tak up to date dan kuno... sekarang nie zaman org layan fesbuk dan twitter sebab ada trend topic...

Kelebihan 1Malaysia.com ?

ini pendapat persendirian dan secara mata kasar lar mungkin web nie masih baru dan belum cukup upgrade.. sosial network boleh dikatakan gabung idea daripada myspace , tagged , facebook dan friendster... padahal semua benda nie sama je tak de yang lain... antara benda2 menarik yang ada...=)




1. Blog
dekat dalam 1Malaysia nie ada ruangan blog untuk mereka2 yang suka berblogging... kira mereka leh wat tulis cerita kat situ lar.. sebab blog sekarang dah menjadi satu kewajipan kepada semua... orang sekarang dah suka bercerita pasal diri sendiri sama macam aku juga... hehe~ dekat myspace , facebook dan friendster dulu pon ada blog juga tpi sne blog style lain la..




2. Forum
hurmm.. kalau dalam FB ee tak perasaan sangat ada ke forum2 nie..? yang tau ada page je dan group2 tue... tapi di 1Malaysia ada forum... antara topic2 yang di bincangkan berkaitan sesama sendiri dan off topic.. tapi jarang2 lar nampak benda nie kat sosial network..

3. Group
Pekara biasa yang wajib ada ialah group.. HAHA kat sini ee jumpa macam2 group yang ee tak penah jumpa so ee lain je join semua group ye lar testing power dlu guna macam mne rasa dia... kalau dah ramai kawan2 join nanti baru buat akaun sebetulnya...

itu je benda2 yang menarik pada ee.. buat masa nie 1Malaysia.com nie belum ada lagi code2 macam facebook tue.. facebook kan boleh wat gambo LOVE , PACMAN , no 44 , muka senyum2 dan lain2 lagi... 1Malaysia nie gak belum ada lagi chating2 kalau tak konfrem semalam dah berchating ngan member baru2... mungkin belum di upgrade lagi.. dan akan di perbaiki pada masa akan datang... admin 1Malaysia nie mmg sudah lama mengidam2kan untuk membuat sosial network sendiri dan sekarang dia berjaya... untuk melakukan 1Malaysia nie dia telah menghabiskan banyak duit... tapi kalau ramai2 join sini nanti dia akan dapat komisen gak lagi melebih2 mungkin jadi kaya seperti Mark Zurberg...

Kenapa korg mesti join 1Malaysia ?

haha ee tak suruh korg join just ee nak kasi tau kenapa korg kena join... ini pon logik akal diri ee juga tak de kat mana2 blog lagi...  bagi ee benda nie benda baru dan mesti akan ramai org join dan korg juga akan berjumpa dengan kawan2 baru... bagi mereka yang berbisness atau ada blog ke atau ada forum ke ee rasa korg patut ada satu akaun kat sini... mungkin korg2 punya blog dan forum lebih terkenal sebab korg diantara org terawal yang register... Itu salah satu strategik kenaikan traffic untuk portal kita..




p/s : sekarang ini tak habis2 di hangatkan dengan isu ddrozmey yang nak buat ddrbook.. HAHA.. Mark Zurberg saje je wat progandan dia nak tengok orang cuak atau tau dia nak delete facebook.. kalau dia rungsing pon bukan dia buat kerja dia cuma mengarah org buat kerja.. apa pon fikir2kan dan selamat beramal ye...

10 comments:

  1. nanti kite invent la plak satu seratas
    =.=

    nak? nak?

    ReplyDelete
  2. wahaha 1 seratas spe nak jadi pengerusi dia..?

    ReplyDelete
  3. cik maze said...
    jeng jeng jeng teka laa

    sape ekk cik maze...?

    ReplyDelete
  4. siti bum bum kne join syok kot benda nie... serius dpt ramai kenalan...:D

    ReplyDelete
  5. ooo ingatkan website utk politik td. rupanya tak ek. cam best je :)

    ReplyDelete
  6. haha... red jangan tertipu dengan nama ye...:D

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails