Tuesday, June 15, 2010

Raja sehari Anjala

ada apa dengan cinta....? yeeehhaaaa.... wakakaka... kalau korang pernah dengar lagu yusri KRU dan apek SENARIO nyanyi lagu CINTA ITU dalam cerita apa ntah ee pon dah lupa... macam ini yer lagu die...

" Cinta itu boleh diumpamakan bagai makan sambal belacan...
Walau pedas sampai mengalir air mata masih mau di makan juga...
Cinta jangan di buat macam goreng pisang...
Sungguh enak ia makan panas-panas.... "

Selebihnya korang sambung sendiri ekk... Wakakakaka....


~ Terima kasih daripada MOHD RIDZAL dan NUR ASEILAH ~

Cinta tidak mengenal erti kehidupan... Cinta tidak mengenal pangkat atau darjat... dan kebanyakkan orang menyatakan cinta itu buta.... Betul ke...?? Itu yang kita tidak tahu... Kenapa lar aku wat post pasal cinta kali ini..?

Okey lar kali ini ee nak cerita pasal holiday trip ee untuk bulan ini.... Kemana ee pegi holiday kali ini...? ee pergi shah alam daaa.... ke rumah abang ee di shah alam duduk di rumah barunya di Bukit Jelutong... Sape2 yang kenal tue leh lar datang ye... (kalau korang tau rumah abang ee)


~ rumah baru abg ee ~

Okey tujuan utama datang ke bandar Shah alam untuk menghadiri majlis perkahwinan anak kakak ipar abang ee.... macam mana tue... Korang paham tak...? heee~ Majlis perkahwinan di adakan pada hari sabtu bersamaan 14/6/2010 kalau tarikh islam tak berapa ingat lar...:D

Ketibaan kami di rumah agak lambat.... Parking - parking ditepi jalan dan di hadapan murah telah di penuh dengan tetamu yang telah datang lebih awal... Itu lar siapa suruh korang datang lambat kan susah nak cari parking.... Itu adalah yang yang telah dikeluarkan dari dalam isi hati aku... Terpaksa aku mencari parking berjauhan... Sungguh mencabar lar katakan...


~ emak sedapnya makan ~

Lepas penat datang daripada jauh nie dijamah lar makanan2 yang sedap2... Wah bukan selalu dapat makan di rumah orang kaya.... Hee~ Makan sungguh lar banyak jenis lar katakan... Memang kalau korang akan kenyang lar... Pepatah berhenti sebelum kenyang di tolak ketepi oleh kami semua... Wahahhaaa... Sungguh seronoak... antara makanan yang terhidang dan di sediakan ialah nasi arab ( ala yang warna kuning tue) , satay, ais krim,cendol, mee kari, sushi, marshmello,kek dan banyak lagi lor...


~ keluarga pengantin perempuan ~

Wah di samping orang2 semua tengah pergi makan... pengantin dan pengapitnya pula tengah sibuk menangkap gambo... Wakakak ee pon menyibukkan diri untuk menangkap gambo pengantin... Pelamin di rumah pengantin sungguh simple dan menarik.... dihias dengan sepokok bunga di sebelah kiri... Pengantin anjala ( nama campuran antara anja dan lala) nampak segak dan bergaya dengan memakai baju berwarna putih...


~ bob AF mesra ~

itu baru bab makanan... di samping menikmati makanan terdapat band khas yang menyampaikan lagu... dan ada juga orang berkaraoke... bukan senang nak dengar orang2 yang aku kenal ini karaoke.... huhuhu... di hari yang sama ee dan family terserampak dengan seorang artis yang namanya sedang melonjak naik iaitu bob AF (akademi fantasia) mak aiii terkejut beruk ee di situ... terfikir dalam kepala otak wat apa lar mamat nie kat sini.... rupanya die memang dijemput dalam majlis ini....itu baru hari pertama... tapi memang nampak wajah-wajah keletihan di muka mereka... ( ini sampingan je )


~ Lokasi : Grand Ballroom Hotel Shangri La ~

Hari kedua... Lokasi di Hotel Shangri La.... Masa tepat pukul 6.00 petang kami sudah sedia ada di hotel tue... Event akan bermula pada pukul 9 malam... Jadi ada masa 2 jam untuk melakukan aktiviti photoshoot sepuas2nya... Habis semua angle di ambil gambo... hotel tue memang cantik lar.... Kalau tak percaya korang pergi sendiri nanti ye...


~ sumpah comel gile budak2 nie ~


~ nampak grand ~

Start event macam yang dijadualkan pukul 9 malam.... Wah.. abang aku suruh menangkap gambo flowerboy dan flowergirl yang mengiringi pengantin... hahaha... interframe ee menangkap gambo yee... dalam event yang penting tue bukan senang... dengan dipenuhi dengn VVIP dan VIP , dato2 datin2 , dan orang2 tinggi2 sungguh ee terasa rendah diri dan segan.... pengantin dan keluarga memakai baju berwarna kelabu.... sungguh tampan si pengantin lelaki ridzal atau nama glamor anja dan pengantin perempuan nor aseilah a.k.a lala sungguh cantik bagai pinang di belah dua.... Sudah sesampainya pengantin di atas pelamin makan selesai lar tugas ee sebagai photographer....


Jadi lepas tue apa lagi makan.... Lauk kali ini agak unik.... Nasi goreng dengan ikan tengiri,daging masak merah dengan kacang hazel,udang gred A++ ,kek ice cream,choclate dan banyak lagi (sampai ee sendiri sudah lupa)....

itu lar holiday trip kami untuk cutie sekolah bulan ini...

Pesanan : Selamat pengantin baru kepada MOHD RIDZAL (anja) & NUR ASEILAH ( lala)
Semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat...:D



Soalan : Kenapa panjang sangat post kali ini...?
Jawapan : Practice untuk buat karangan....
wahahahahaha...


p/s: folio addmath belum siap lagi.... :D

No comments:

Post a Comment

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails