Monday, December 7, 2009

Ketika Cinta Bertasbih

- Ketika Cinta Bertasbih -


malam malam mcm nie mmg leh lar amik feeling untuk tulis post pasal kasih sayang... bkn sebab azree dah gatal tapi teringin nak buat post pasal benda nie... beberapa hari yang lepas azree ade lar melayari jiwang torrent konon2 nak cari muvie best2 nak download pakai torrent... pastu terjumpa lar satu tittle nie... tajuk die "Ketika Cinta Bertasbih"



Pada mulanya rase mcm pernah je dengar tajuk cerita nie... rase2 nie mcm tajuk novel yang pernah azree bace waktu form 3 (satu2nya novel penah bce tapi beberapa muka surat sahaja)... rupanya memang benar... cerita Ketika Cinta Bertasbih merupakan adaptasi dripada novel yang ditulis oleh Habiburrahman...



cerita ini telah membuat rakaman di mesir iaitu di kairo seaslinya... manakala pelakon2nya kita tidak kenal... bkn seperti pelakon cerita sekar mahupon si cantik dan si buruk rupanya.... pelakon2 ini telh dipilih audition mcm anak wayang seblom mereka diberi tawaran berlakon... cerita ini mempunyai dua siri... siri pertama telah keluar manakala siri kedua akan datang... belum tentu kluar bila...


Sinopsis cerita ini:

Ketika Cinta Bertasbih mengisahkan seorang tokoh utama iaitu Abdullah Khairul Azzam... Dia merupakan salah seorang pelajar universiti al azhar di kairo... Merupakan seorang anak yatim dan hidup susah daripada kecil... ibunya merupakan seorang tukang ukiran batik... semasa dia berada di mesir dia telah menjadi seorang penjual bakso dan temper....Sehinggalah khairul azzam menjumpai seorang wanita yang cantik dan solehah... nama wanita itu ialah anna attahfunissa... merupakan mahasiswi S2 di kairo juga... kalu nak tahu menghabisan cerita ini kena tgk cerita die sampai abis laa...


bagi azree cerita nie lagi best daripada ayat-ayat cinta(aac)... jalan ceritanya tidak lar terlalu lembap dan menitik beratkan hal ehwal islam... cerita ini juga mengisahkan tentang kasih sayang seorang hambanya yang sentiasa mengingati allah... banyak sungguh pengajaran cerita ini...
bagi azree cerita nie leh diberi 5***** star daripada 6... Kerana cerita ini telah memikat hati azree...

kalu nak download cerita nie leh klik kat sini dan kalu nk download OST Ketika Cinta Bertasbih klik sini...



p/s: masuk kali bulan nie je dah 2kali azree tgk
cerita nie... anda bila pula... rugi kalu tak tgk...

4 comments:

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails