Saturday, June 13, 2009

download video youtube tanpa gunakan sebarang software

semakin hari semakin melambak software dikeluarkan(aku jeles)....
jd aku ingin berkongsi tutorial utk download video dr youtube tanpa menggunakan apa2 software pon.... sblom nie azree ader mengajar korg semua mcm maner nk download video dr youtube menggunakan IDM dan website... tapi itu dah lapok....
(cuma gambar hiasan)
mari kite menggunakan kecanggihan baru.... lagi gempak beb....
kalu tak percaya try lar.... kali tak payah nk susah2...
kita ambil empat langkah mudah....
copy > paste > enter > save
mudahkan.... tapi cuma korg kena amik dulu code nie....
jd korg kena baca dulu cara2 die....
sape tak paham leh angkat tangan atau comment utk tanya.... rugi kalu tak tanya....


1)copy code kat bawah nie...
2)pastekan code kat url youtube yg sedg loading...
3)tekan nter
4)pastu aper lagi save lar.....

javascript:if(document.location.href.match(/http:\/\/[a-zA-Z\.]*youtube\.com\/watch/)){document.location.href='http://www.youtube.com/get_video?fmt='+(isHDAvailable?'22':'18')+'&video_id='+swfArgs['video_id']+'&t='+swfArgs['t']}

PERINGATAN: bagi mane2 org yg menggunakan code ini video secara tidak sengaja akan disavekan dalam format mp4.... format mp4 2x ganda leboh baik dr format flv.... ia juga boleh dimainkan dengan menggunakan VLC player,mediaplayer classic atau apa2 saja aplikasi media yang sama jenis dengannya....

Selamat mencuba....

7 comments:

  1. bagus gak informasi nih...

    nanti boleh aku try...

    ReplyDelete
  2. ko bukak mediaconverter.org

    lagi senang nk mmpus. siap ley tukar format sesuka hati~

    ReplyDelete
  3. tapi abg caer tue bkn lambat ker....
    ari tue ader try gak...
    tapi terima kasih utk informasi tue...:D~~

    ReplyDelete
  4. dengaq kata-kata abg caer tue

    ReplyDelete
  5. yer lar aku mesti dengar kata abg caer...
    dier kan power dlm selok belok nie...

    ReplyDelete
  6. yer la tue....
    dier memang power

    ReplyDelete
  7. legend kat sekolah...
    sampai sekarg dikenang...

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails