Saturday, January 3, 2009

download youtube

Align Centerokey lar...
hari nie aku kertas ingin berkongsi satu cara mcm mana utk download video dlm youtube...
kdg2 youtube downloader pon tak leh pakai...
mungkin ader diantara pembaca akukertas yg sudah mengetahui caranya...
video dari youtube boleh di download dengan dua cara..:

1) dengan menggunakan website
2) ataupun dengan menggunakan IDM (internet download manager)

menggunakan website...
- ada sesetengah website jer yg leh download youtube...
cth laman web keepvid dan mediaconverter (klik jer kat tulisan tue)
- first korang mesti masukkan url video yg korang nak download...
- pastu korang kena plak pilih jenis video yg mcm mane korg nak....
- korang nak jenis flv ker atau mp4 (itu kalu kat keepvid)
- tapi kalu kat mediaconverter korg ader bnyk cikit choice...
(korg pilih jer maner2 janji leh tgk...)


menggunakan IDM....

- kalu nak dune IDM senang jer...
- korg right klik jer kat mouse....
- pastu nanti dier ader kluar bnyk2
cth: download with IDM, download flv video with IDM, & lain2...
- korg klik kat download flv video with IDM> download last request for flv video...
- then dier akan download sendiri...

p/s : harap2 penggunaan laman web serta IDM nie berguna buat korg...

9 comments:

  1. oit...
    bLaja rajiN2 kt skUL tuh...
    jGn honEymOon sgt...
    hahA...

    ReplyDelete
  2. okey2...
    yup..
    sy akan belaj0 rajEn2...:D~~~

    ReplyDelete
  3. alar...
    kalu nak tau website tue klik jer kat picture bawah kat sebelah tepi sekali...

    ReplyDelete
  4. dh test tak tahu jadik ke tak..

    ReplyDelete
  5. mesti jadi punyer lar...
    sbb sy dah bg penerangan yang cukup lengkap...

    ReplyDelete
  6. pakai youtube downloader je skung ni

    ReplyDelete
  7. :) saya suka pakai IDM, banyak keuntungannya selain download youtube
    :) thx
    infonya

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails