Thursday, December 18, 2008

bercuti di SABAH



p/s: huhuhuhu.... dah lama agaknyer tak post blog.... walaupun br lima hari... aku terasakan bagai dua tiga jam saja.... hehehehe....ntah aper aper yg aku tulis nie....

tgk tue comelkan ikan dier... sebelah tu pulak laut...

aku nak story cikit tentang negeri sabah dibawah bayu.... pada ari jumaat lalu, aku n family pegi sabah.... leh dikatakan makan angin lar....(tapi sebenarnyer pegi kenduri kakak kawin...) permandangan dari atas... pergh memang cantik.... di sekelilling dier banyak pulau... rumah yg aku duduk tue berdekatan ngan laut... memang best... byk kedai yg ada brand kat sini....(branded) brg mcm pakaian memang murah..... kat sabah ada sebuah pasar dimana ikannyer memang di ambil dari laut.... dari laut terus turun ke darat..... memang fresh giler..... mak aku kata kalu ikan fresh sebab makan kalu di goreng.... kat sabah gak kita org sempat singgah kat pasar philipine.... kalu bagi pelancong pasar philipine nie mcm tempat cenderamata lar.... mcm2 ader kat sana gelang mutiara,pin baju,keychain,baju t-shirt,kraftangan,sumpit dan lain2 lagi.... sewaktu aku pegi kenduri kawin kakak aku di belah suaminyer memang best...(tentu korg tak berapa paham aper yg aku tulis nie).... suasana kampung yang dapat aku lihat.... saling tolong menolong antara satu sama lain.... best giler lar.... aku harap kenangan ini boleh disimpan dalam memori otak ku buat selama lamanya....
nampak tak kapal2 tue... itu lar kapal2 nelayan... tak rase laut mcm dekat ker???

ya ini dia pasar philipine yg aku katakan tue....nampak tak bnyk barg oooo...


p/s: ni plak gambo utk kor cuci2 mata melihat pemandangan ciptaan allah yg diberikan kepada manusia untuk mereka....

korg tgk tempat nie cantikkan latar belakang dier...

korang agak nie kat maner... sbenarnyer nie ialah tempat hotel cantikkan ader bukit2 sikit...

nie plak tangkap gambo dr tempat yg di panggil kundasang...

2 comments:

  1. waa aku xjdk g sabah
    *sob2
    tp tape..
    pegy pahang!
    hakhak

    ReplyDelete
  2. yer ker...
    gie pahang???
    best tak~~~

    ReplyDelete

-Ma StOrY-

Related Posts with Thumbnails